İndeks Bilgisayar, 2022’de Satışlarını Yüzde 91 Artırdı

01.03.2023

Türkiye bilişim sektöründe “geleceğin teknoloji dağıtım grubu” vizyonuyla hareket eden Index Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2022 mali sonuçlarını ve 2023 hedeflerini açıkladı.
2022 yılında 551 milyon TL net kâr elde eden İndeks Bilgisayar, 2023’te enflasyonun üzerinde büyüme hedefliyor.

Portföyündeki 200’ü aşkın teknoloji markasının dağıtımını üstlenen ve ülke genelindeki 8000’i aşkın iş ortağı ile Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu olan Index Grup’un halka açık şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2022 mali sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre şirket, satışlarını 2021’e göre yüzde 91 oranında artırırken net kârını ise yüzde 37 yükseltti. İndeks Bilgisayar 2023 yılında enflasyonun üzerinde büyüme hedefliyor.

Erol Bilecik: “İndeks Bilgisayar, Türkiye bilişim teknolojilerindeki 23 yıllık liderliğini 2023’te de devam ettirecek.”
Index Grup’un 2022 sonuçları ve 2023 hedeflerine dair değerlendirmede bulunan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik şunları söyledi: “2022, pandeminin sona ermesi ve kurdaki artış nedeniyle genel olarak teknolojiye olan talebin azalmasının beklendiği bir yıl idi. Ancak beklenenin aksine, pandemiyle birlikte ivme kazanan dijitalleşmenin 2022’de de hız kesmediğini gördük. Bu yıl da hem bireysel hem de kurumsal tüketicilerin teknoloji ürünlerine yönelik talebi artarak devam etti ve bu durum, şirketimizin satışlarına ve kârlılığına olumlu yansıdı.

Index Grup olarak önceliğimiz her zaman kârlı, verimli ve sürdürülebilir büyüme oldu. Dolayısıyla 2023 yılı için ana beklentimiz ve hedefimiz de 2022 yılında olduğu gibi nitelikli bir büyümedir. Bu yaklaşımımız sayesinde grup şirketlerimizden İndeks Bilgisayar, Türkiye bilişim teknolojileri sektöründe tam 23 yıldır açık ara lider durumunda. Bu liderliğin sürdürülebilirlik anlamında çok değerli olduğunun bilincindeyiz ve bu yıl da zirveyi bırakmayacağız. Rekabetteki bu kozumuzu yeni markalarla ve yeni ürün gruplarıyla daha da güçlendireceğiz.
Bireysel ve kurumsal kullanıcıların teknolojiyle ilişkilerinde online kalma süreleri arttıkça yeni cihazlara duyulan ihtiyaçlar da devam ediyor. Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu olarak sürdürülebilir büyümemize bu gelişmeleri yakinen takip ederek devam etmeyi hedefliyoruz. Yeni marka kontratlarına ve gelecek teknolojilerine yatırım yapma konusundaki planlı çalışmalarımız bu yıl da sürecek. Bugün dünyada ve ülkemizde 5G ve fiber internet, bulut bilişim, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blokzincir, dijital gerçeklik, siber güvenlik ve veri gizliliği teknolojileri öne çıkan trendler arasında yer alıyor. Teknolojideki güncel trendleri takip ederek yatırımlarımızı buna göre planlıyoruz. Bunlarla beraber, teknoloji sektöründe yenilikçi iş alanlarında büyüme potansiyeli yüksek startup’lara doğrudan yatırım fırsatlarını araştırmaya da devam ediyoruz. Öte yandan dijitalleşmenin etkisiyle hızla gelişen e-ticaret ve buna bağlı olarak gereksinim duyulan güçlü lojistik altyapısını grup şirketlerimizden Teklos AŞ ile karşılamaya devam edeceğiz.

Her zaman söylediğimiz üzere, bizim en büyük güçlerimizden biri Türkiye’nin hemen her yerinde birlikte iş geliştirdiğimiz ve sayısı 8000’i aşan nitelikli iş ortaklarımızdır. Kanalımızı geliştirmek, bu yıl da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Rekabette en önemli avantajımızın yetenek havuzlarımız olduğu bilinciyle insan kaynaklarına bu yıl da yatırım yapacağız.

Tüm bunlara ek olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında, karbon ayak izimizi küçültmeye yönelik projelerimizi geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Geçen yıl başlattığımız hibrit araç kullanımına geçişimiz, kullandığımız kâğıt miktarını daha da azaltan dijital dönüşüm projelerimiz, ülkemizde yaşanan genç işsizliği sorununa çözüm sağlamak amacıyla özellikle yeni mezun gençlerimize iş imkânı sağlamak, merkez ofislerimizde olduğu gibi lojistik merkezimizde de kadın çalışan oranımızı yükseltmek yine önceliklerimiz arasında olacak. Dünyanın var oluşuna katkı sunmak ve devamlılığını sağlamak bilinciyle elimizden geleni yapmaya ara vermeyeceğiz.”

Rakamlarla Index Grup Şirketleri

İndeks Bilgisayar
Haziran 2004’te halka arzı gerçekleşen İndeks Bilgisayar’ın 2022 yılı mali sonuçları şu şekilde:
•    2022 yılı sonu sonuçlarına göre konsolide net satışı 25 milyar TL olarak gerçekleşti.
•    Brüt kâr rakamı 1,3 milyar TL, konsolide net kâr ise 551 milyon TL olarak gerçekleşti.

Datagate Bilgisayar
2006 yılının şubat ayında halka arzı gerçekleşen ve İndeks Bilgisayar’ın bağlı ortağı olan şirketi Datagate’in (DGATE) 2022 yılı konsolide sonuçları ise şu şekilde:

•    2022 yılı sonuçlarına göre konsolide net satışı 2,3 milyar TL’dir.
•    Konsolide brüt kârı 155 milyon TL’dir.
•    Konsolide net kârı 29 milyon TL’dir.

Despec Bilgisayar
2010 yılının aralık ayında halka arzı gerçekleşen ve Datagate Bilgisayar’ın bağlı ortağı olan Despec’in (DESPC) 2022 yılı sonuçları ise şu şekilde:

•    2022 yılı sonuçlarına göre net satışı 1,3 milyar TL’dir.
•    Brüt kârı 109 milyon TL’dir.
•    Net kârı 41 milyon TL’dir.