İndeks Bilgisayar Dağıtımını Üstlendiği Netatmo Ürünleriyle Kullanıcılara Akıllı Ev Deneyimi Sunuyor

22.12.2022

Ev otomasyonu ve Nesnelerin İnterneti alanlarındaki gelişmeler, kullanıcılara akıllı ev uygulamalarıyla konfor ve güvenlik sağlıyor. İndeks Bilgisayar’ın dağıtımını üstlendiği Netatmo, geliştirdiği akıllı kamera, duman ve karbonmonoksit dedektörü gibi ürünleriyle evlerin çok daha güvenli ve konforlu olmasına yardımcı oluyor.

Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu Index Grup'un halka açık şirketlerinden İndeks Bilgisayar’ın dağıtımını üstlendiği Netatmo, akıllı ev ürünleri alanındaki yenilikçi ürünleriyle evlerin güvenliğini artırıyor.

Son yıllarda geliştirilen akıllı ev sistemleri, evlerdeki günlük rutin işlerin daha rahat bir şekilde yapılmasına imkân sağlayarak evlerin çok daha konforlu olmasını sağlıyor. Bu sayede buzdolapları ve çamaşır makineleri gibi uzun zamandır hayatımızda olan beyaz eşyalar da artık çeşitli uygulamalar üzerinden cihazın yanında olunmasına gerek kalmadan uzaktan da yönetilebiliyor.

Akıllı ev ürünleri, kullanıcılarına konforla birlikte aynı zamanda güvenlik de sağlıyor. Netatmo’nun ürettiği akıllı dış mekân kameralar, evin yakınında bir hareket görüldüğünde ev sakinlerine haber veriyor. Akıllı iç mekân kameralarda yer alan yüz tanıma özelliği, sistemde tanımlı olmayan biri görüldüğünde çaldığı siren ile izinsiz girişe engel olurken, ev sahibine anında bildirim gönderiyor. Duman ve karbonmonoksit dedektörleri ise evin içinde duman, ateş veya rengi ve kokusu olmayan karbonmonoksit gazının yüksek seviyede olması durumunda 85 dB gücündeki alarmı çalarak kullanıcıları harekete geçiriyor ve evin diğer üyelerini uyarmaya destek oluyor.

“Türkiye dağıtımını üstlendiğimiz Netatmo’nun ürünleri, akıllı ev ürünlerinde kullanıcılara en güncel teknolojileri sunuyor.”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İndeks Bilgisayar Genel Müdürü Banu Sürek, “Akıllı ev ürünleri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle pandemiden sonra hızla artan dijitalleşmenin de etkisiyle günden güne daha fazla tercih ediliyor. Kendimizi en güvenli, rahat ve konforlu hissetmemiz gereken yerler şüphesiz evlerimizdir. Türkiye dağıtımını üstlendiğimiz Netatmo’nun ürünleri, akıllı ev ürünlerinde kullanıcılara en güncel teknolojileri sunuyor. İndeks Bilgisayar olarak ülkemizdeki kullanıcılara akıllı ev teknolojilerindeki en gelişmiş çözümleri ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.