İndeks Bilgisayar’dan Satış ve Kârlılıkta Rekor Büyüme

06.05.2015

Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri firması İndeks Bilgisayar, 2015 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında büyüme ve kârlılıkta rekor seviyeye ulaştı. Şirket, son yıllarda gösterdiği başarılı performans ile hedeflenenin üzerinde bir satış ve karlılık grafiği çizerek yüzde 51,8’lik bir büyüme oranına erişti.

İndeks Bilgisayar’ın son yıllarda BT sektörüne yönelik yaptığı yeni yatırımlar ve imzaladığı Apple distribütörlük sözleşmesi, satış ve kârlılıkta İndeks Bilgisayar’a rekor getirdi.

2015 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre şirketin kârlılığı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 51,8 oranında artış gösterdi. 31 Mart 2014 tarihinde 495 milyon 369 bin 516 TL’lik kar elde eden şirket, 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla kârlılıkta 751 milyon 869 bin 038 TL'lik rekor seviyeye ulaştı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, “İndeks Bilgisayar’ın 2013 sonunda dünyanın en değerli markalarından biri olan Apple ile imzaladığı iPhone distribütörlük anlaşması, 2014 içerisinde akıllı mobil ürünler alanında hem şirketimizin hem de bağlı olduğumuz Index Grup'un büyümesine çok olumlu katkılarda bulundu. Bu açıdan ilk çeyrek rakamlarımızdan da görüleceği üzere, Apple ürünlerinin 2015 başta olmak üzere önümüzdeki yılların cirosuna önemli artılar kazandıracağını düşünüyoruz. Son dönemlerde distribütörlüğünü yaptığımız birçok önemli BT üreticisinin akıllı cep telefonu üretmeye başlaması ise, gerek şirketimizin, gerek grubumuzun, ileriki dönemlerde mobil pazarda daha güçlü bir oyuncu olacağını gösteriyor” dedi.

1989 yılındaki kuruluşu sonrasında, dünyanın önde gelen birçok teknoloji firması ile Türkiye distribütörlüğü bazında anlaşmalar imzalayan İndeks Bilgisayar, bugün Apple, HP, IBM, Lenovo, Dell, Asus, LG, Toshiba, Microsoft, Epson, OKI, Canon, Kingstone gibi 100’ü aşkın dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapıyor. İndeks Bilgisayar, “INDES” koduyla 2004 Haziran’ından bu yana BIST’de işlem görüyor.